roman - audio knjiga


Pre nego što je uspeo izgraditi karijeru svetski poznatog pisca, do koje je dolazio dugo i teško, Čarls Bukovski je živeo jako bedan i mučan život.
On o tome govori u ovome polu-autobiografskom romanu, kroz lik Henrija Kinaskog. Roman počinje od njegovog najranijeg detinjstava, prvim opažajima sveta oko sebe, i trenucima kojih se sećao o sebi i svojoj porodici, pa sve do doba odraslog i samostalnog mladića. Odrastao je u siromašnom predgrađu u Los Anđelesu i pohađao školu u vreme velike ekonomske krize i depresije. Ali to nisu bile njegove jedine nevolje, jer su ga pratili i problemi koje je imao su strogim i nemilosrdnim ocem i nezgodnim pubertetskim promenama na telu.
Sve to je činilo ga vrlo usamljenim i izolovanim od sveta, a kasnije je dovelo do alkoholizma i odavanja životu izgubljene skitnice.
audio knjiga BLUDNI SIN

SLUŠAJ AUDIO KNJIGU

KLIKNI OVDE

a zatim klikni na ikonicu
KLIKNI NA IKONICU

audio knjiga BLUDNI SIN
ODLOMAK

„Teško je bilo shvatiti te stvari. Bili smo deca u najbednijoj školi, imali smo najbednije, najzatucanije roditelje, među nama mnogi su rasli na ogavnoj hrani, pa ipak smo pojedinačno bili mnogo veći od dečaka iz drugih osnovnih škola po gradu. Naša škola je bila čuvena. Uživali smo strahopoštovanje.“

"Odbojna mi je bila svaka ideja da postanem nešto, od toga mi je bilo muka... Da se oženim, napravim djecu, odlazim nekud na posao svakog božjeg dana i vraćam se. Ni u ludilu... Zar je čovjek samo zato stvoren: da izdrži sve to i onda umre? Radije bih negdje prao sudove, vraćao se u svoju rupu i pio dok ne zaspim..."

"Nema dobrih i loših ratova. Jedina loša stvar u vezi s ratom je poraz. Svi ratovi vođeni su iz takozvanih dobrih razloga obiju strana. Ali samo je razlog pobjednika postajao historijski plemenit razlog. Ne postavlja se pitanje ko je u pravu a ko ne, već ko ima bolje generale i bolju vojsku."

"Piće je bila jedina stvar koja je činila da se čovjek ne osjeća vječito zblanut i uzaludan."

Čarls Bukovski

aplikacija AUDIO KNJIGE


LISTA AUDIO KNJIGA


ŽURNAL - sve vesti na jednom mestu


SVE Radio Stanice ONLINE© elektronska knjiga


f

Prijavi se na našu
Fejsbuk stranicu i prati novosti
KLIKNI OVDE