naučna fantastika - audio knjiga

Ovo je jedan od najprodavanijih i najčitanijih SF romana svih vremena! Kompletna "autostoperska" serija ima pet ima "trilogiju od pet knjiga": Autostoperski vodič kroz galaksiju; Restoran na kraju vaseljene; Život, vaseljena i sve ostalo; Do viđenja i hvala na svim ribama; Uglavnom bezopasni.
Nastao kao radio-roman davne 1977. godine, Autostoperski vodič kroz galaksiju ne prestaje da oduševljava svojim britkim, intergalaktičkim humorom, punim britanskog sarkazma, sa nezaboravnim dosetkama i jedinstvenim likovima, koji prolaze kroz najneverovatnije avanture.
audio knjiga AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU Daglas Adams
audio knjiga AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU Daglas Adams
KLIKNI OVDE

a zatim klikni na ikonicu

SLUŠAJ AUDIO KNJIGU


ODLOMAK

Daleko u neistraženim zaleđima jedne zabačene oblasti zapadnog spiralnog kraka Galaksije nalazi se maleno, neugledno, žuto sunce. Na orbiti oko njega, na rastojanju od približno devedeset sedam miliona milja, nalazi se beznačajna plavozelena planeta čiji su stanovnici, koji su nastali od majmuna, toliko primitivni da još smatraju digitalne ručne časovnike strašno zgodnom idejom.
Ta planeta ima - ili, da budemo precizni, imala je - jedan problem, koji se može ovako opisati: većina njenih stanovnika bila je uglavnom nesrećna. Kao rešenje ovog problema predlagane su mnoge stvari, ali sve su uglavnom bile povezane s kretanjem nekakvih malenih, zelenih komada hartije, a to je zaista čudno, jer ti mali, zeleni komadi hartije nisu i sami bili nesrećni.
Zbog toga je problem opstajao: ljudi su uglavnom bili zlovoljni, a mnogi su se osećali bedno, čak i oni s digitalnim časovnicima. Sve je veći bio broj onih koji su počinjali da misle kako su svi napravili veliku grešku još onda kad su sišli sa drveta. A neki su i drveće smatrali lošom zamišlju i rekli su da uopšte nije trebalo ni napustiti okean.

Daglas Adams
LISTA AUDIO KNJIGA

ŽURNAL - sve vesti na jednom mestu

SVE Radio Stanice ONLINE


© elektronska knjiga


f

Prijavi se na našu
Fejsbuk stranicu i prati novosti
KLIKNI OVDE